A „bérgyilkos-interjú” véget vetett Frei Tamás TV-s karrierjének
2022. február 11. írta: Eperjesi Marcell

A „bérgyilkos-interjú” véget vetett Frei Tamás TV-s karrierjének

040_frei_tamas_borito_szimpatika_hu_2.jpg

A közvélekedés szerint Frei Tamás az emlékezetes moszkvai riportja után a médiában ellehetetlenült, ezért pályát kellett módosítania.

Frei gyerekként régésznek készült, de egy nyári gyakorlaton, mikor ecsettel csontnak tűnő köveket kellett simogatnia, elment tőle a kedve. Az egyébként pécsi fiatalember egy országos középiskolai tanulmányi versenyen az első húsz között végzett, ezzel felvették az ELTE jogi karára.

Első éves egyetemistaként besétált a Magyar Rádió Pollack Mihály utcai aulájába, ahol feltárcsázta annak ifjúsági osztályát, és közölte, hogy szeretne nekik dolgozni. Első riportját egy képzőművészeti iskolában aktot ülő lánnyal készítette.

Mivel a jogon nem találta meg a számításait, húszévesen, 1986-ban megpályázott és megnyert egy ösztöndíjat a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetébe. Eközben Barát József, a Magyar Rádió moszkvai tudósítója mellett gyakornokoskodott.

Első barátnőjét is a szovjet fővárosban ismerte meg, aki egy magas rangú KGB-s gyermeke volt. Amikor egy házibulin kérdőre vonták a lányt, hogyan merészelt odavinni egy "koszos magyart a gyarmatokról", Frei elhatározta, hogy bejárja majd a világot, és tanulni fog, ahol csak lehet.

Washingtonban médiamenedzsmentet, Knoxville-ben televíziózást hallgatott, míg a svájci közrádiónál ösztöndíjasként tevékenykedett. Öt év külföldi pallérozódás után, 1991-ben a Magyar Rádió haditudósítója lett, a boszniai háborúból, Szomáliából és Kolumbiából is küldött tudósítást. Tévéképernyőn először az Esti Egyenleg című hírműsorban tűnt fel 1993-ban, majd a Nap TV műsorvezető-riportereként.

Nagyobb ismertséget az 1996. január 31-én a Magyar Televízióban elindított Dosszié hozta meg számára, amely „A világ- és ami mögötte van” alcímet viselte. A kor viszonyai között meglehetősen szokatlan volt, hogy az induló produkciót óriásplakátokkal reklámozták, tekintettel arra, hogy az egyetlen országos elérésű (konkurencia nélküli) TV-csatornára gyártotta műsorát.

Már az első epizód emlékezetesre sikeredett, „Az ebola és egyéb halálos vírusok” címet viselő részben Frei szkafanderben tűnt fel az akkori Zairében (a mai Kongói Demokratikus Köztársaságban), ahol éppen befejeződött az ebolajárvány.

040_frei_dosszie_rockdiszkont_hu.jpgFrei Tamás a Dossziéból készült könyv borítóján (forrás: rockdiszkont.hu)

A sorozat 1998-ban átigazolt az RTL Klubhoz, a frissen elinduló magyar kereskedelmi televíziózás piacvezetőjéhez. Ekkorra már hatalmas, 100 fős stáb dolgozott az előbb Frei-Dosszié, majd A Riporter: Frei Tamás címet viselő vállalkozáson. Még az amerikai ABC csatornával is szerződést kötöttek exkluzív interjúk elkészítésének reményében.

A 2001. április 23-i adás szereplői bérgyilkosként bemutatott személyek voltak, Frei Moszkvába utazott, ahol az orosz maffia állítólagos végrehajtójával készített interjút. A riport legvitatottabb része az volt, amikor Frei rákérdezett, hogy vállalná-e a magyar miniszterelnök likvidálását, és ha igen, akkor mennyiért? A válasz igen és egymillió dollár volt.

Bár a regnáló kormányfő, Orbán Viktor neve nem hangzott el a műsorban, így is hatalmas botrány kerekedett. 23 jobboldali közéleti személyiség - többek között Bayer Zsolt, Bencsik András, Lovas István és Makovecz Imre - nyílt levelében szakmailag elfogadhatatlannak, erkölcsileg pedig felfoghatatlannak nevezték a riportot, és arra kértek minden felelősen gondolkodót, hogy határolódjanak el Frei Tamástól és a nézeteinek teret adó RTL Klubtól.

Részlet a moszkvai riportból (forrás: Youtube / RTL Klub fan)

Három nappal a riport levetítése után a csatorna kommunikációs igazgatója elnézést kért Orbántól. Az RTL Klub luxemburgi tulajdonosai pedig leváltották Piller András vezérigazgatót és Gyöngyösi Bence programigazgatót, mert megítélésük szerint őket terhelte a felelősség azért a szakmai hibáért, hogy a műsor adásba került.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) 5 millió 700 ezer forint kötbérrel és 10 perces műsorfelfüggesztéssel büntette meg az RTL-t, mert a médiatörvény kimondta, hogy a csak 18 éven felüliek által nézhető produkciók 23 óra után kerülhetnek adásba, de az inkriminált epizódot mégis főműsoridőben vetítették.

Ám a kedélyek nem csitultak, mert 2001. május 14-én a Magyar ATV Sajtóklub című műsorában bemutatták Juszt László moszkvai interjúját ugyanazzal az egyénnel, akit Frei korábban bérgyilkosnak tüntetett fel.

Az illető itt azt állította, hogy valójában bolti eladó, aki statisztaszerepet is szokott vállalni. Bár eredetileg 1000 dollárt ígért számára Frei, végül 600-at kapott a közreműködéséért. Frei forgatókönyve alapján válaszolt a kérdésekre, és azt mondták neki, hogy epizódszerepet játszik egy másodrangú filmben. Juszt megszólaltatott egy orosz rendőrt is, aki kijelentette, hogy a riportalany egy büntetlen előéletű polgár.

A Juszt-riport leadásának másnapján Frei Ausztriába távozott, mert féltette a saját és családja testi épségét, míg az RTL bizonytalan időre felfüggesztette (azaz valójában megszüntette) A Riporter: Frei Tamás című műsorát.

2015-ben az Összezárva Friderikusszal című TV2-es műsornak Frei Tamás volt a vendége, ahol újra felmelegítették a „bérgyilkos-sztorit”. Itt Frei kissé talányosan úgy fogalmazott: „Nem lehet olyan szinten elbizakodva egy riporter, hogy még az alvilággal is tud úgy alkut kötni, hogy ő jön ki jól belőle”. Bár Frei terelni akarta a számára láthatóan kellemetlen témát, Friderikusz unszolására azt még hozzátette, azért nem akar az esetről bővebben beszélni, mert az eset szereplői közül: „mindenki él még”.

A Friderikusz-műsorra Juszt László egy hosszú Facebook-bejegyzéssel reagált, ahol azt állította, hogy Frei Tamás tevékenysége vastagon hozzájárult a riporteri szakma elhiteltelenedéséhez. Juszt azzal vádolta Freit, hogy műsoraiban a valóság és a fikció gyakran keveredett egymással, példaként megemlítette az ebolás riportot, ahol Frei konkrétan megmutatta, hogy melyik kunyhóból „indult útjára” a vírus. Juszt előcitált egy „északi sarki” anyagot is, melyet szerinte valójában egy másik helyszínen forgattak le.

De még itt sem zárult le a történet, mert 2019-ben megjelent Frei Tamás könyve, Bábel címmel, amely sokakban felidézte emlékezetes riportját. A fikciós regényben merényletet követnek el Orbán Viktor ellen, de túléli. A műben az antimigráns gondolat 15 emblematikus európai politikusát próbálják meg eltenni láb alól.

040_frei_babel_lira_hu.jpgFrei Tamás Bábel című könyvének a borítója (forrás: lira.hu)

A közhiedelemmel ellentétben a „bérgyilkos-interjú” nem vetett véget Frei televíziós karrierjének. Az RTL-től ugyan mennie kellett, ám 2002-től a TV2-n volt látható a Frei Dosszié. Olyannyira, hogy itt több adás készült el, mint előtte összesen. Végül 2007. november 14-én adták le az utolsót, amelyben Frei a Malévot felvásárló orosz oligarchát, Borisz Abramovicsot látogatta meg krasznojarszki birodalmában.

Frei a médiakarrier után üzletember lett, Langár Tamás közgazdász és élelmiszeripari vállalkozó barátjával 2007-ben alapították meg a Cafe Freit. Első üzletüket Langár városában, Salgótarjánban nyitották, mert abból indultak ki, hogyha ott sikeresek tudnak lenni, akkor majd máshol is.

Azóta franchise-zá nőtték ki magukat, nyolc országban körülbelül hetven kávézójuk üzemel. Saját pörkölő-, csomagoló- és fagyasztó üzemmel is rendelkeznek. Frei kávé iránti vonzalma állítása szerint egy kolumbiai kávéültetvényen tett látogatásából ered, ahol 1992-ben járt rádiós tudósítóként.

Vállalkozása mellett könyvírással foglalkozik, eddig öt akcióregénye jelent meg, elsőként a Megmentő 2010-ben, utoljára a Bábel 2019-ben. Frei jelenleg négylaki életet él, Budapest, Firenze, Nizza és Miami között ingázik.

Forrás:
Juszt: Hazugság Frei bérgyilkosriportja (Origo.hu)
Ferenczi Krisztina: Frei Tamás és Juszt László egymásnak ugrott (Magyar Hírlap, 2001.V.14.)
Frei Tamás külföldre utazott (Magyar Hírlap, 2001.V.16.)
Deák C. Endre: Ásítottál, abbahagyom! (Népszabadság, 2007. XI. 17.)
Bezárul a Frei Dosszié (Origo.hu)
Összezárva Friderikusszal (TV2, 2015)
Laci Patricia: Frei Tamás 11 éve tűnt el a képernyőről (Femina.hu)
 
Borítókép:
Frei Tamás (fotó: szimpatika.hu)
 
A Tévhitoszlatás elérhetősége a Facebookon:
https://www.facebook.com/tevhitoszlatas

A bejegyzés trackback címe:

https://tevhitoszlatas.blog.hu/api/trackback/id/tr3017401052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.02.12. 16:30:38

Egy igazi hazárdjàtékos ez a Frei.

DFK 2022.02.12. 17:26:13

Ugye tudjuk, kiket képezték abban a Moszkvai intézményben?

_Alex__ 2022.02.12. 21:19:13

Azért elég jól eltengődik így nyugdíjas korára.

bordon 2022.02.12. 22:07:24

Egy még anyagi és mentális okokból bezárt ország, nyelveket nem beszélő lakóinak vetített nagyokat, gátlások nélkül. Amerikai látványreceptek alapján, csak épp mélyebb tartalom nélkül, szórakoztató műsorokat csinált, nem tényfeltáró újságírást. A rendszerváltással csak elméletileg nyíltak ki a határok, a többség legfeljebb a görög tengerpartra jutott el. Frei meg kereskedelmi tévés stílusban tolta a nagyotmondást. Friderikusz is ilyen amerikás stílusban tolta, csak ő a late night show vonalat.
Frei pont az a kategória a szememben, mint a vonaton melléd ülő, Nyíregyházától Budapestig végig kamuzó, sztorizgató roma pasas, aki saját elmondása szerint cselgáncs bajnokból lett Tasnádi testőre, mindent IS tud a magyar alvilágról, de az út végén előhozakodik azzal, hogy olyan jól elbeszélgettünk, nem adnál egy ezrest? Ugyanis meg van szorulva. Ez a mentalitás van vastagon Freiben is. A messziről jött ember azt mond, amit akar hozzáállás. Végigkamuzta a karrierjét, de valójában sose hazudott akkorát, hogy azzal ártson valakinek. Mert valójában mit számít, hogy abból a kunyhóból indult-e az ebola. Egy kivétel volt, az Orbános bérgyilkosos interjú, az kiverte a biztoaítékot a széljobbnál. Annál a széljobbnál, aminek jeles újságíró, közszereplő képviselői zsidóznak, cigányoznak, az ellenfeleik megveréséről fantáziálnak, mocskos szájjal, csizmát az asztalra dobva, Fidesz-tagkönyvet lobogtatva tolják a hőbörgést (Bayer). Csak színezte a sztorikat, mert amúgy a nagy semmiről tudósított nagyon nyugati stílusban. A lényeg mindig az volt, hogy a magyar panelbe bezárt proliknak dobjon egy anyagot, ami amerikai stílusban, de magyarul tolja nekik a nagy semmiről a riportot a világ számukra elérhetetlen pontjáról.
Ma egy átlagos utazó blogger tud olyan anyagot összedobni, mint amit annak idején Frei csinált.

Frei amúgy sváb származásúként is eléggé sikeresen elhitette magáról, hogy zsidó származású, hozta az amerikai zsidó riporter, újságíró karakterét. Ebben nagyot alakított. Máig szinte mindenki azt hiszi, hogy ő askenázi származású belpesti srác. Pedig nem! De németes névvel a médiában, külföldi kapcsolatokkal nyomulva ez az előítélet élt róla.

@DFK: Kiket?
Zsidózunk, zsidózunk?
Vagy kémezünk? Valójában pont úgy bármit lehetett az szerzett diplomával kezdeni, mint a CEU-s diplomákkal. A nyelvtudás volt a lényeg, egy zárt világban oda bekerülni a nemzetközi karrier esélyét jelentette.

bordon 2022.02.12. 22:12:01

@_Alex__: Mint mindenki, aki karriert futott be bármilyen iparágban. Egy jogász, orvos, zenész, multis pénzügyes, OTP fiókvezető, hajószakács, balatoni büfés vagy színházi rendező is jól eltengődik 55 évesen.
Frei meg országos vezető tévéknél gyártott műsorokat, majd saját kávézóláncot hozott létre, amihez ő kb. csak a nevét adta (ennyi a kockázata), a szakmai oldalt a haverja vitte bele. Minden alapja megvan arra, hogy jól éljen.

bordon 2022.02.12. 22:20:39

Frei karrierjének az vetett véget, hogy a magyar emberek lassan maguk is eljutottak azokra az egzotikus helyekre, ahol ő járt. Ma hasonló anyagokat egy blogger összehoz. Igaz, a nézettség attól függ, hogy mennyire tolja őt a youtube. Freinek megvolt az az előnye, hogy az internet kora előtt, azonnali fact checking lehetőség nélkül tolhatta az utazó riporterkedést.

exlex 2022.02.12. 22:21:57

Frei egy undorító szarházi.

CSOKKI MÁLNA 2022.02.12. 23:06:19

Az OKTV első húsz helyezettjét felvették automatikusan? Ma már nem ilyen nagyvonalúak sztem.

Rodney_2 2022.02.13. 00:22:53

@CSOKKI MÁLNA: Akkoriban matekból és fizikából úgy volt, hogy az első tízet vették fel felvételi nélkül de azt is úgy, hogy jóváírták nekik a maximálisan elérhető pontszámot (ha jól emlékszem). Ez lehet hogy időnként változott. A 11-20. helyezett tuti hogy kellett felvételizzen. (Vagyis Frei lehet hogy a 10 között volt: logic :) )

Más: volt egy közeli ismerősöm, aki saját állítása szerint harmadmagával finanszírozta a Frei műsorát és a bérgyilkosos interjú után elbukta a produkcióba betett pénzét. Valamennyivel ezután meg is öngyilkolta magát szegény (más baja is volt, de ez is) Ez 2002-2003 körül volt, tehát időben stimmel. Lehet, hogy a Frei újra tudta kezdeni, de a korábbi finanszírozói bebuktak. Ügyes...

@bordon: Én is jól elvagyok munka nélkül, a faszomnak se hiányzik napi 12 óra stresszes munka azért, hogy még több megtakarításom és befektetésem legyen, aztán egyszer csak megdöglök infarktusban. Vannak ilyen ismerőseim akik 50-55 között felfordultak (pl az EXIMBank vezérigazgatója 51 éves volt), biztos megérte :(

_Neville 2022.02.13. 01:03:47

Nem vetett véget, de ez elég baj. Az lett volna a normális, ha véget vet.

Szakács Tanuló 2022.02.13. 06:54:49

Bár sokszor és sokat panaszkodunk (adott esetben jogosan), de az szerintem kimondható, hogy a mai Magyarországon ha valaki legalább átlagos értelmi képességekkel bír, és legalább átlagosan szorgalmas, vagy egy kicsit szorgalmasabb, akkor ötvenes éveire egészen normális életszínvonalat tud összehozni szinte bármelyik területen dolgozva (egyben azt is feltételezve, hogy nincs valami komoly betegsége, vagy nem történt vele valami nagy baj, amit nem tud kiheverni).

Ha mindehhez még egy adag gátlástalanság, kockázatvállalás is társul, akkor bőven az átlag fölötti életszínvonalat tud elérni. Mint láttuk, Frei az átlagnál értelmesebb (azért az OKTV élmezőnye mindig is értelmes gyerekekből állt), és egyáltalán nem lusta, cserébe gátlástalan és kockáztat. Az lenne furcsa, ha nem élne jól.

Dan da Man 2022.02.13. 09:31:46

@bordon: Jogosnak tűnik, amit írsz.

És milyen érdekes, hogy a fideszesek hogy felháborodtak. És akkor is azonnal ahhoz az eszközhöz nyúltak, mint ma: a karaktergyilkossághoz.

Persze a hazugság ettől még hazugság... De nem tökmindegy? Ez mindenesetre sok volt orbán egojának. És akkor még nem volt 12 éven át miniszterelnök. Ma milyen lehet a csávó?

CSOKKI MÁLNA 2022.02.13. 11:20:23

@Rodney_2: Nem tudom elképzelni, hogy ez az arc OKTV helyezett volt történelemből. Megpróbálok utánanézni. A Kesjár évforduló kapcsán is az gomolygott a sajtóban, hogy a Műegyetemen diplomázott, holott a Bánkira járt. Dehát ugye műszaki-műszaki, nem mindegy? (Nem.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.02.13. 12:28:46

@bordon:

"Annál a széljobbnál, aminek jeles újságíró, közszereplő képviselői zsidóznak, cigányoznak, az ellenfeleik megveréséről fantáziálnak"

Nem vitatva a fentieket csak emlékeztetek a Fidesz-szavazók lámpavasra akasztásáról nyilvánosan álmodozó balosokra. És arra a kommentelőre - a nevére sajnos nem emlékszem -, aki kijelentette, hogy pénzzel beszállna egy bérgyilkos megbízásába Orbán meggyilkolására. Utóbbi talán 3-4 éve lehetett.

Rodney_2 2022.02.13. 12:35:58

@CSOKKI MÁLNA: Ha Hajnal Miklós lehet közgazdász befejezetlen tanulmányokkal, akkor Frei is lehetett OKTV-n 20 között úgy. hogy el se ment.
Hajnalt remélem majd az az ORVOS barátom műti, aki 4 évet járt a SOTE-ra aztán családi tragédia miatt kibukott majd később pénzügyi vonalon csinált sikeres karriert. Akkor ő is ORVOS :)))

Rodney_2 2022.02.13. 12:41:26

@Dan da Man: A kettős mércéről annyit, hogy ha ilyesmi a nyugati überfasza médiában történne mondjuk Trumppal, akkor megérdemli a szemét meg különben is hogy áll a haja, ha mondjuk Obamával akkor rasszista fasiszta megakarjákgyilkolni világvége mindenkit kirúgnak, TV is tönkremengy bele nem csak a produkció. Ilyen világban élünk. Ha te egy ballibsi vagy, akkor ezt nyilván nem veszed észre, ez neked a természetes...

BOAR 2022.02.13. 12:48:36

Azt az egymillió dollárt nem tartott volna sokáig összekalapozni... :-)

eßemfaßom meg áll 2022.02.13. 15:01:04

@BOAR: köszönjük az illusztrációt

ez a nevem senki 2022.02.13. 15:20:30

hahaha ki volt az a hülyegyerek aki elhitte, europa első politikusának közelébe juthatott volna az a muzsik

kéki béla 2022.02.13. 17:00:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ami az esetek 99%-ában pusztán a ti mocskotok visszafordításavolt. Csak az ilyeneket ti fideSSmocskok letagadjátok.

kéki béla 2022.02.13. 17:02:56

Ez az iromány nekem túl hosszú.
Arra viszont emlékszem, hogy miután Juszt lebuktatta, villámgyorsan eltűnt a képernyőről egy időre, aztán csendben visszaszivárgott, de akkor már nem vette komolyan senki akit ismertem

sundi titi 2022.02.13. 17:28:04

@Rodney_2: Deutsch Tamást sem fogadnám meg ügyvédnek.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2022.02.13. 17:37:25

nyomorult egy pasas, maradjunk annyiban, lehet, h sikeres, de egy nyomorult.

BOAR 2022.02.13. 17:42:05

@ez a nevem senki: Európa első politikusának nyilván nem...bár a kancigányra is vigyáznak erősen, túl sok embernek tartozik...

TSandor Toth 2022.02.13. 18:15:00

Talán a legnagyobb probléma az, hogy egy ilyen hírre (bérgyilkos sztori) a Nemzetbiztonsági Hivatalnak - tökmindegy ki a miniszterelnök - lépnie kell. Na ez a balfasz Frei ezzel nem számolt! Valószínűsítem, hogy a "Hivatal" jól szituált emberei amúgy kedvesen elbeszélgettek vele és finoman felvázolták a lehetőségeit. Teszem azt valamely nálunknál nagyobb és sokkal demokratikusabb országban, mondjuk az USA-ban tette volna ugyan ezt, szépreményű faszkalapunk, úgy az 51-es körzet egy eldugott pincéjében lenne kitömve két űrlény között.

ez a nevem senki 2022.02.13. 18:32:00

@BOAR: miért kevered ide a márki zajt?

Konzervtigris 2022.02.13. 19:34:57

Számomra mindenesetre a bérgyilkosos interjú után bukott meg. Néha még valóban találkoztam a nevével, de föl sem merült bennem, hogy megnézzem, mivel esélyem sem volt szétválasztani az információt és a fikciót.

Hasonló a helyzet a könyveivel - jó, az vállaltan fikciós irodalom, de mondjuk Tom Clancyról elhiszem, hogy munkát fektet a reális környezet föltárásába, Freiról meg nem.

arthurthedent 2022.02.13. 19:44:59

@bordon: "Annál a széljobbnál, aminek jeles újságíró, közszereplő képviselői zsidóznak, cigányoznak"

Miért, ha valaki cigányozik, akkor a másik már bérgyilkost fogadhat fel? Vagy mi, aki cigányozik, az nem szólhat semmi? Vagy mi, illegális jobboldalinak lenni?

Akkor miért nem illegális cigányozni? Vagy mondjuk "szélsőjobboldalinak" lenni?

Itt valami zavar van az erőben, az egyik oldalon bérgyiolkosos hazugságos törvénytelen dolgo van, erre te azzal hozakodsz elő, hogy a másikakat miért nem kedveled?

klebit 2022.02.13. 22:02:57

Kedves Uraim... egymásnak esnek Frei Tamás miatt? Nagy butaság lenne... Az akkor jó volt, kellett a panelproliknak... Büdös volt már más sztorija is... pl U.S.S. Indianapolis-ról szóló "nagy titok"-ot eláruló áldoku is... sört vedelő édesapám azt mondta, hogy ez biztos nem látta a filmet:-) De azért mindig leültünk elé, mert nem volt jobb... nem tudok haragudni rá. A mostani műmájerekre annál inkább... Hogy mi lett volna ha összedobjuk azt az 1 misi dollárt akkor, arról meg kár álmodozni:-)... khm... bocsánat filozofálni

klebit 2022.02.13. 22:10:24

Nem volt más alternatíva, hiszen akkor még nem mentek a reality show-k:-)... ha emlékeim nem csalnak... nekem is homályos, mert én nem sört ittam, hanem várda keserüt... amúgy az előző nem én voltam... biztos feltörték a profilom... Anya ha olvasod... csak nagyzolok itt a nagy fiuknak. Fel kell nőnöm ehhez, hogy politikázzak egy világi trógerröl szóló cikk alatt...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.02.13. 22:41:23

Nem kell ide ideológia, politika. Frei elvesztette minden hitelességét, pária lett, talán még Friderikusznál is mélyebbre keült. Nem mint ha néztem volna a műsoraikat, már nagyon régóta nem nézek tévét.

Kyria 2022.02.13. 23:33:23

Különös módon a Friderikusz podcast sorozatának legnézettebb epizódja pont a Frei interjú.

bordon 2022.02.14. 00:56:29

@arthurthedent: Rosszul írtam, elnézést, nem is jobboldali a fideszes oldal, hanem Orbán faszát szopók gyülekezete. A jobboldalisághoz kellene egy koherens politika, a fideszeseknél ilyen nincs. Csak Orbán segge mutatja az irányt.

Nyilván nem volt illegális, amit Frei csinált, semmilyen jogi következménye nem volt. Szórakoztató műsort gyártott, Orbán neve se hangzott el.

@Dan da Man: @Kovacs Nocraft Jozsefne: A 2000-es évek közepén dugtam egy bigott katolikus család lányát. Elmentem vele katolikus ifjúsági összejövetelre egyszer. Ott a kispap olyan szöveget tolt, hogy Frei interjúja ahhoz képest lófasz. Konkrétan arról nyomta a szöveget, hogy valakinek meg kellene már ölnie Gyurcsányt, és ezt megbocsátaná Isten. Erről szövegelt hivatalos ifi rendezvényen tizenéves gyerekeknek, huszonéves fiataloknak. Szóval a fideszes oldal ezerszer erősebben fanatizált. Frei meg nem is ballibként kérdezte, hogy mennyibe kerülne megölni egy vezető politikust, hanem egy szórakoztató műsor riportereként.

Kövér László nevezetű sejthalmaz, Bayer nevezetű izé hetente mondanak durvábbakat. A fideszes híveknél a sósavazás meg az utcai erőszak az alap, közben máig hüledeznek Frei régi-régi műsorán.

Rodney_2 2022.02.14. 01:04:24

@Kyria: Ez sokat elmond arról, hogy a Fridi hova csúszott le :)

birkamenet 2022.02.14. 01:05:07

@ez a nevem senki: "ki volt az a hülyegyerek aki elhitte, europa első politikusának közelébe juthatott volna az a muzsik "

Tudjuk te orbán segglakó hogy kire gondolsz, hát baszod, egy tanyasi kolbásztöltő összeröffenésen vagy egy pálinka ivó bajnokságon még az árnyékszéken is együtt ülhetsz vele.

Ellenberger ha a bérgyilkos egy múzeumban vagy egy könyvtárban vagy egy színházban várna rá hogy megmurdelje, akkor várhatna a világ végéig.

birkamenet 2022.02.14. 01:13:24

@klebit: "Hogy mi lett volna ha összedobjuk azt az 1 misi dollárt akkor, arról meg kár álmodozni:-)."

Elmondom neked mi lett volna: pár év múlva össze kellett volna dobni a következőre, majd pár év múlva az azt követőre. Optimistán azt állítom, hogy talán a 4. idiótától kezdve kb 15-20 évre megértették volna ezek, hogy nem szar ám az élet havi 2 milliót keresni munka meg stróman nélkül, cserébe szép öregkorra, párnák között kilehelni az utolsó párát.

eßemfaßom meg áll 2022.02.14. 06:46:44

@bordon: :) Zseniálisan tudtok minden ingadozó fideszest és a bizonytalanok értelmesebbjét elriasztani a jóóldaltól :)

0dzsud0 2022.02.14. 08:15:35

@eßemfaßom meg áll: Ahogy írod... én néhány hónappal ezelőtt simán kizártnak éreztem egy újabb kétharmadot, erre jönnek derék libtard barátaink és gondoskodnak róla, hogy mindenki pontosan ugyanúgy érezze magát, mint a 2018-as választások előtti napokban. Óriási.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.02.14. 09:33:05

@bordon:

"Szóval a fideszes oldal ezerszer erősebben fanatizált."

Mindezt egyetlen idióta pap idióta szövegeléséből vontad le... Grat!

@0dzsud0:

Bizony! Tegnapi hír, hogy MZP saját állítása szerint "a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. "

telex.hu/valasztas-2022/2022/02/13/marki-zay-peter-szivarvanykoalicio-kommunistak-fasisztak-liberalisok-konzervativok

Jó tudni, hogy az ellenzéki összefogás a fasisztákat is képviseli.

Konzervtigris 2022.02.14. 09:58:30

@bordon: Nem lehet, hogy valamit félreértettél? Valahogy az az érzésem, hogy nem voltál tele empátiával és megértésvággyal azon a rendezvényen...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.02.14. 11:00:34

@bordon:

"Orbán neve se hangzott el."

Csak azt kérdezte a poszt szerint (a műsort nem láttam), mennyiért vállalná el a magyar miniszterelnök meggyilkolását. Szerinted akkor hány miniszterelnöke volt az országnak?

"Nyilván nem volt illegális, amit Frei csinált, semmilyen jogi következménye nem volt. "

Persze, hogy nem volt illegális, "csak" a sajtóetika elleni bűn volt.

"Szórakoztató műsort gyártott"

Riportműsort gyártott. Se a műsor előtt, sem a műsor végén nem jelezte a nézőknak, hogy fiktív riport volt.

Egyébként akkor sem lett volna jogi vagy bármilyen egyéb következménye, ha jogsértő lett volna. Talán észrevetted, hogy Orbán nem szokott pereskedni az őt sértegetők ellen. Simicska O1G-zése ellen sem lépett semmit, pedig vastagon lehetett volna becsületsértésért perelni, mert az O1G-zés bőven túllépte a szabad véleménynyilvánítás határát még közszereplő esetén is.

Ahogy talán azt is észrevetted, hogy az Orbán-kormányok alatt nem volt egyetlen politikailag motivált rendőri fellépés sem - túlkapásról nem is beszélve -, amiből azért a ballib kormányok alatt akadt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.02.14. 11:03:49

@Nevem Dán, Bogdán:

A "tények ellenőrzése" olyan provinciálisan (bocs: vidékiesen) hangzik. A fact checking ellenben abszolút professzionális. :)))

CSOKKI MÁLNA 2022.02.14. 12:05:40

@BOAR: “..kancigány..” Gondolom az antirasszista, européer ellenzék szavazója vagy..:))

lenörd hofstadter 2022.02.14. 13:43:55

Valójában az verhette ki a biztosítékot orbán hódolóinál és szarosszájú megmondóembereiknél, hogy idoljukat, a Csúti Csüngőhasú GeciIstent ilyen alacsony összegre taksálták.

lenörd hofstadter 2022.02.14. 13:46:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ne aggódj, a kommunista orbán fasisztái az alomban maradnak és O1G-t éltetik továbbra is.

Bobby Newmark 2022.02.14. 14:14:16

@arthurthedent: Jaj, barátom, fel ne háborodj már. Fidesz mikor foglalkozott utoljára a kampányaiban politikával? Folyamatosan csak a szardobálás megy a célszemélyekre. Soha, semmi más, csak nettó személyeskedés.

Komplett röhej, hogy pont te vagy felháborodva. Mi van, nem tetszik ha a saját szarfaszú taktikátok van ellenetek alkalmazva?

Sir Gombóc 2022.02.14. 15:25:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Simicska O1G-zése ellen sem lépett semmit,

Nem hát... Mi is történt Simicska birodalmával? Ti tényleg alternatív univerzumban éltek...

CSOKKI MÁLNA 2022.02.14. 16:43:03

@Sir Gombóc: Simicska épp azért O1G-zett, mert az történt a birodalmával, ami. Mindenesetre hamar töröltétek a szitokszótáratokból a Közgépet.:)))

CSOKKI MÁLNA 2022.02.14. 16:47:24

@Bobby Newmark: Ellenzéket akartál írni, csak összekeveredtél kicsit.:) Azt már megtudhattuk ócska kis nyomtatványaikból, hogy a "kerítés marad".(Csak az őrség nem). :)) Mint amikor Lendvai néni megígérte, hogy "nem lesz gázáremelés". (Gambiában.) :))

0dzsud0 2022.02.14. 17:05:49

@Bobby Newmark: Szóval szeretne az ellenzék választást nyerni vagy sem? Ha nem, akkor minden rendben van, lehet a megszokott stílust folytatni. Ha igen, akkor talán el kellene gondolkodni, hogy továbbra is rendben lesz-e így. Spoiler: amíg a Fidesz nyer, addig a Fidesznek ez meg fog felelni, afelől nyugodt lehetsz.
süti beállítások módosítása